16 maj 2022 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]()
|
Ogranicza wchłanianie najbardziej kalorycznych składników: tłuszczów, węglowodanów, skrobi. A dzięki temu organizm przyswaja mniejszą ilość kalorii i sięga po zapasy tłuszczu powodując redukcję wagi.
Dodatkowo: - zmniejsza łaknienie - sprzyja redukcji tkanki tłuszczowej - pobudza procesy przemiany materii Kompleks wyciągu z alg brunatnych Ascophyllum nodosum oraz wyciągu z pestek winogron Vitis vinifera – brunatna makroalga atlantycka Ascophyllum nodosum, jest brązowym wodorostem stanowiącym źródło wielu składników odżywczych, w tym witamin, składników mineralnych oraz pierwiastków śladowych. Ponadto przyczynia się do ograniczania wchłaniania tłuszczów z pożywienia, a w wyniku działania fukoksantyny (brunatny barwnik należący do ksantofili) pobudzeniu ulegają specyficzne białka odpowiedzialne za spalanie tłuszczów i inicjowanie procesów termogenezy. Obecny w kompleksie wyciąg z pestek winogron (Vitis vinifera), stanowi źródło antyoksydantów (przeciwutleniaczy), wpływając na utrzymanie naturalnej odporności organizmu i ochronę komórek. Wyciąg z białej fasoli – fasolamina znajdująca się w białej fasoli hamuje trawienie skrobi znajdującej się w produktach spożywczych (ziemniaki, pieczywo, makaron, pierogi). Białkowy składnik fasolaminy przyłącza się do enzymu zwanego alfa-amylazą, powstrzymując go przed rozkładaniem skrobi na cukry. W rezultacie część skrobi przechodzi niestrawiona przez jelita, w wyniku czego zmniejsza się ilość kalorii przyswajana przez organizm. Ocet jabłkowy – reguluje trawienie, pobudza procesy metaboliczne oraz zmniejsza wchłanianie cukrów. Witamina B6 – jest niezbędna w przemianach aminokwasów, bierze udział w metabolizmie węglowodanów i lipidów. Wyciąg z liści ostrokrzewu paragwajskiego – Mate pochodząca z liści ostrokrzewu paragwajskiego (Ilex paraguariensis) ma dobroczynny wpływ na przemianę materii. Przyczynia się do rozkładu lipidów i pomaga w utrzymaniu prawidłowej masy ciała. Wyciąg z gorzkiej pomarańczy – zmniejsza apetyt, przyspiesza przemianę materii. Dodatkowo zawarta w wyciągu synefryna nasila proces lipolizy (rozpadu) tłuszczów. Chrom – aktywuje wiele enzymów biorących udział w regulacji przemian cukrów i tłuszczów w organizmie. Chrom przyczynia się do redukcji tkanki tłuszczowej. Po podaniu chromu zmniejsza się łaknienie, co jest spowodowane regulacją poziomu glukozy. Skład - 6 tabletek zawiera: - kompleks wyciągu z alg brunatnych (Ascophyllum nodosum) oraz wyciągu z pestek winogron (Vitis vinifera L.) 40 mg - wyciąg z białej fasoli 170 mg - ocet jabłkowy 170 mg - witamina B6 2,1 mg - wyciąg z liści ostrokrzewu paragwajskiego (llex paraguariensis) 110 mg - wyciąg z gorzkiej pomarańczy (6% p-synefryny) 110 mg - chrom 60 mcg - oraz celuloza mikrokrystaliczna, hydroksypropylometyloceluloza, dwutlenek tytanu, stearynian magnezu, dwutlenek krzemu, hydroksypropyloceluloza, wosk pszczeli, wosk carnauba. Produkt zawiera zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, nasiona soi, mleko, orzechy, seler, gorczycę, dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg w przeliczeniu na SO2. Dawkowanie: dorośli 1 tabletka dziennie przed każdym posiłkiem, nie więcej niż 6 tabletek na dobę.
![]() |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|