23 maj 2022 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]()
|
Zawarte w OMEGA-3 NNKT (głównie EPA i DHA) spełniają istotną rolę:
:: w obniżaniu zawartości trójglicerydów i LDL cholesterolu, a zwiększają ilość HDL cholesterolu o działaniu ochronnym. :: w zapobieganiu chorobom układu krążenia np.: arytmii, miażdżycy, zawałowi serca, udarom mózgowym, nadciśnieniu, przez rozszerzanie naczyń krwionośnych i hamowanie agregacji płytek krwi :: w leczeniu chorób reumatycznych. :: wzmacniają układ immunologiczny :: wspomagają leczenie alergicznych chorób skóry :: zapobiegają migrenie i chorobom nerek Omega-3 jest to kompozycja naturalnych kwasów tłuszczowych, pochodzących z mięśni ryb morskich (m. in.: dorsz, śledź, gromadnik, karmazyn). Niektóre spośród kwasów tłuszczowych, zaliczane do niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), są konieczne dla prawidłowego rozwoju i normalnego funkcjonowania organizmu. Konieczna jest konsultacja z lekarzem przed rozpoczęciem stosowania preparatu OMEGA-3 w okresie ciąży i laktacji. Jedna kapsułka OMEGA-3 1000 mg zawiera: :: nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 - 35%, w tym: - kwas eikozapentaenowy (EPA) 180 mg - 18% - kwas dokozaheksaenowy (DHA) 120 mg - 12% :: witamina E - 2 mg :: składniki pomocnicze: żelatyna, glicerol.
![]() |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|