18 maj 2022 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]()
|
Preparat jest przeznaczony do stosowania:
- w przypadku skłonności do ulewania u niemowląt i dzieci, - w żywieniu dorosłych, u których występują trudności w połykaniu. Nutriton jest preparatem, którego głównym składnikiem zagęszczającym jest mączka chleba świętojańskiego, uzupełniona w maltodekstryny. Nutriton nie zawiera białka mleka krowiego, laktozy i sacharozy. W żywieniu niemowląt, które ulewają po karmieniu, służy do zagęszczania mleka modyfikowanego lub preparatu mlekozastępczego (stosowanego w żywieniu dzieci z alergią pokarmową). Może być także stosowany przy karmieniu piersią. U dorosłych, u których występują trudności w połykaniu, służy do zagęszczania zimnych i ciepłych pokarmów płynnych. Nutriton może być dodawany bezpośrednio do płynów lub być podawany łyżeczką w postaci papki. Skład: maltodekstryna, mączka chleba świętojańskiego, mleczan wapnia. Wartość odżywcza - 100g proszku zawiera: - białko 2,4g - węglowodany 59,3g - tłuszcze 0,45g - błonnik pokarmowy 29,8g - sód 80mg - potas 240mg - wapń 130mg - magnez 30mg - fosfor 20mg.
![]() |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|